İzleyiciler

8 Şubat 2015 Pazar

İLİŞKİ DEĞERLENDİRME TESTİ: İLİŞKİNİZ NE DURUMDA ?


İLİŞKİNİZ NE DURUMDA?
 
YA DA
 
NE KADAR İYİ BİR AŞIKSINIZ?


Prof. Dr. Doğan Şahin
 

Elbette gene yarı şaka bir test! Yarısı şaka olduğu için çok ciddiye almayın derim, ama aynı zamanda yarısı şaka olmadığı için de fazla önemsemezlik  yapmayın. 
 
Testi tek başınız yapmanızı öneririm, böyle daha samimi olabilirsiniz. Ama sonrasında sevgilinizle test hakkında konuşun, bazı sorunları fark etmek ve çözmek için iyi bir başlangıç olabilir.
 
Aşağıdaki 20 ifadenin her birine şu şıklardan hangisini karşıladığında göre 1-5 arasında bir puan veriniz:
 1: hiç öyle değilim 2: bana çok az uyuyor 3: beni biraz anlatıyor
4: çoğunlukla ifade edildiği gibiyim 5: tamamen böyleyim


1.Ailem önemli olsa da ilişkimize müdahale etmelerine izin vermem
2.Arkadaşlarını genellikle beğenir ve takdir ederim
3.Başka biriyle mutlu olabileceğimi düşünmem
4.Beni terk edebileceğini düşünmem
5.Canımı sıksa da ona hiç öfkelenmem
6.Hastalansa, ona kötü bir şey olsa üstüne titrer, bakarım
7.Hayatımı ölene kadar onunla geçirmek isterim
8.Hemen her gün iltifat ederim
9.Her türlü cinsel fantezimi onunla yaşarım
10.O, cinsel fantezilerimin nesnesidir
11.Ona bağlanmış olmak beni mutlu eder
12.Onu bebeğimmiş gibi korumak kollamak isterim
13.Onu cinsel olarak çok çekici bulurum
14.Onun aklını, kişiliğini çok takdir eder, beğenirim
15.Başkalarının onunla ve ilişkimizle ilgili yorumlarına aldırmam
16.Onun cinsel doyumunu önemserim çünkü beni mutlu eder
17.Onu çok zevk sahibi bulur ve takdir ederim
18.Onunla ilgili ailem ve arkadaşlarımla olumsuz şeyler konuşmam
19.Kendisiyle ilgili olumsuz düşünce ve duygularımı mutlaka konuşurum
20.Sık sık ona sevgimi sözel olarak ifade ederim

DEĞERLENDİRME

Önce kendiniz için doldurun.
Sonra partnerinizin yerine cevaplayıp puanlayın.

Her ikiniz de hem kendisi hem de diğeri için puanladıktan sonra bunları birbiriyle karşılaştırıp ne yakın veya uzak değerlendirme yaptığınızı da görebilir, farklı puanladığınız maddelerde neden farklı düşündüğünüzü konuşabilirsiniz.

90-100 Puan: Mükemmel bir âşıksınız. Mükemmel bir ilişkiniz var. Oldukça sağlıklı ve olgun biri olmalısınız, partneriniz için de aynı şeyi söyleyebilirim. Eğer yalan söylemiyor ya da kendinizi kandırmıyorsanız büyük bir aksilik olmadıkça hayatınız boyunca sevgilinizle mutlu bir yaşam süreceksiniz.
 
80-89 Puan: Oldukça iyi bir âşıksınız. Mükemmele yakın bir ilişki.  Bir iki küçük kusur, bir iki anlaşmazlık heyecan verici bile olabilir. Ama gene de 5 almadığınız maddelerde neler yapabileceğiniz düşünebilirsiniz.
70-79 Puan: Size iyi bir âşık denebilir. Ortalamanın biraz üstünde yani. 4 veya beş almadığınız maddeleri iyileştirmeye çalışırsanız, daha iyi bir ilişkiniz olabilir.
60-69 Puan: Pek iyi bir aşık olduğunuz ve ilişkinizin de çok iyi olduğu söylenemez. Vasat bir ilişkiniz var diyebiliriz. İlişkinizi daha iyi yapmak için, epeyce gayret etmeniz gerekiyormuş gibi görünüyor.
50-59  Puan:  Ya yıpranmış bir ilişkiniz var ya da daha kötüsü hep böyleydiniz. Ama bu ilişkinin ciddi bir bakıma ihtiyacı var. Bu sizin normaliniz ise ve memnunsanız fazla kurcalamayabilirsiniz. Belki de siz fazla duygusal biri değilsiniz ve bir aşk insanı değilsiniz. Tutku, heyecan ve cinselliğin az olduğu, makul bir ilişkiniz vardır belki de.
40-49 Puan: Kötü bir aşıksınız ve kötü bir ilişkiniz var. Ya sevmeyi bilmiyorsunuz ya da ilişkinizi muhtemelen elbirliği ile kötü bir hale getirmişsiniz. Ciddi bir hesaplaşmaya ihtiyacınız var. Bu ilişkiyi yürütecekseniz böyle kalmasına izin vermeyin, bu ilişkiyi düzeltmeye niyetiniz varsa daha fazla oyalanmayın. 

30-39 Puan: Umarım daha yeni tanımakta olduğunuz için böyle düşük bir puan almışsınızdır. Uzun zamandan beri tanıyorsanız ve devam eden bir ilişkiniz varsa durumunuz oldukça vahim. Uzatmaları oynuyorsunuz

20-29 Puan:  Bağımlı biri değilseniz bu ilişkiyi neden sürdürdüğünüzü ben de merak ettim.  
20 den az: Bu ilişkiyi bitirmeniz, hem kendinize hem de ona bir iyilik olurmuş gibi görünüyor. Fazla da gecikmeyin derim.  

 

1 yorum:

KOMPLOCU PARANOİD GRUPLAR

HEDEFİNİ ŞAŞIRMIŞ BİR İSYANIN ÜRÜNÜ OLARAK KOMPLOCU PARANOİD GRUPLAR Doğan Şahin   GİRİŞ Bu yazıda son yıllarda giderek artan her şe...